2014. július 29., kedd

Természetes szépségtippek argánolajjal 2. rész


Folytassuk testápolással. Minden bázisolaj, így az argánolaj is használható a testen kis mennyiségben. Én is rendszeresen szoktam kenegetni magam. Reggel mindenképpen kerül az arcomra, mert ahogy a korábbi bejegyzésben olvashattátok, a BB krémemhez szoktam tenni pontosan egy cseppet. A textúrája a krémnek éppen csak annyira változik meg, hogy sokkal könnyebb felvinni és egyenletesebben lehet eldolgozni véleményem szerint. 


Illatos hűsítő testolaj:

Hozzávalók:
- 100 %-os argánolaj
- rozmaring olaj esszencia
- narancsvirág olaj eszencia

Az olajokból néhány cseppet összekeverünk, majd kenjük be vele magunkat fürdés vagy zuhanyzás előtt. 

Otthon használat hagyományos natúr tusfürdőnket és testápolónkhoz is adhatunk néhány csepp argánolajat, vagy közvetlenül zuhanyzás előtt be is kenhetjük magunkat vele. Különösen kismamáknak ajánlott így alkalmazni, mert kitűnően megelőzhetőek vele a terhességi csíkok, tökéletesen felkészíti a pocak bőrét a megnövekedett terhelésre. 


A könyök, a térd és a sarok puhítására is alkalmas. Én a kezemre és a lábamra rendszeresen alkalmazom lefekvés előtt. A körömágy területére alaposan bemasszírozom. A sarkam és a lábfejem kicsit több mennyiséget szokott kapni, és nem ritka, hogy zoknit is húzok éjszakára, de ez főleg ősszel és télen fordul elő. 


2 megjegyzés:

  1. Szuper bejegyzés, alig várom hogy jövőhéten vegyek argán olajat, mondjuk elsőként a hajam miatt veszem, de tetszik ez a recept, ki fogom majd próbálni: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem bejön majd neked is, írd meg majd a blogon, mik a tapasztalataid. Mondjuk engem most kicsit elkezdett zavarni az illata az argánolajnak, mert kisbabát várok, de azért próbálom használgatni.

      Törlés